2a edició Curs de neu, allaus i seguretat

|

Els dies 6 i 7 de març es va celebrar la segona tanda del curs de prevenció d’allaus que organitza el CECB amb la col·laboració del bon amic, en Joan Belmonte, conegut alpinista de les muntanyes del món i professor del mòdul d’alpinisme de l’Institut de la Pobla de Segur.

Amb un dia radiant, les excel·lents instal·lacions del refugi “El Roget” de Saldes van acollir la jornada del dissabte, jornada mig teòrica i mig pràctica durant la qual es van valorar diverses estadístiques relacionades amb les allaus, la interpretació de les informacions del Meteocat, l’ús de l’arva, la sonda, la pala, etc..., així com també es van poder fer pràctiques amb aquests instruments.

L’endemà, amb un temps fantàstic fins mig matí, va ser un dia de pràctiques al llarg la cara nord del Pedraforca, fins al Colell i també a les pales nord de la Roca Roja.

El desplaçament amb esquís de muntanya ens va permetre fer observacions sobre del comportament de la neu caiguda, de les plaques, els allaus, diverses cales a la neu per veure’n la transformació segons el gradient tèrmic i tot un munt d’apreciacions que moltes vegades ens passen desapercebudes i que poden tenir molta importància per la nostra seguretat.

Finalment, només destacar que l'experiència del professor, el bon ambient i les ganes d'aprendre del grup van facilitar unes jornades agradables i de gran utilitat.

Crònica escrita per Carles Guixé, participant en el curs.